Als cultuurhistorische forellenkwekerij verstaan wij ons vak. Wij gebruiken een duurzame manier van kweken. Onze kwekerij in Vaassen heeft een grondige renovatie ondergaan en is klaar voor de toekomst. Onze vissen zwemmen in het zuiverste sprengenwater, rechtstreeks uit de bossen van het Kroondomein. Dat zorgt er mede voor dat er een topkwaliteit vis ontstaat. Er wordt geen stikstof uitgestoten en er zijn zeer weinig voedselkilometers doordat alle Smallertforel in Nederland wordt geconsumeerd. Onze vissen zijn bekroond met het keurmerk ”Erkend Veluws Streekproduct”
 
Vis van ’t Smallert: eerlijk, heerlijk en lokaal!
Koken als een sterrenchef (o.a. restaurant De Leest en Basiliek gingen je voor!)? Met lokale vis? Goedkoper, verser én lekkerder dan de vis in de supermarkt? Zoek niet verder. Voor een smakelijk visje ga je naar ‘t Smallert. De Emster forellenkwekerij heeft een mooi assortiment verse en gerookte forel en maakt ook heerlijke vissalades. 
Onze smakelijke forellen en zalmforellen zijn vers verkrijgbaar voor in de pan, oven of voor op de barbecue. Ook roken wij onze vis op ambachtelijke wijze in onze houtgestookte rookkast. Heerlijk voor op een stokbroodje, in een groene salade, pasta, sushi of voor bij de borrel. Kennis maken met ons assortiment? Bestel dan eens (een dag van tevoren) een verrassingspakket! Voor € 25 krijg je dan verschillende soorten gerookte vis, borrelsalade en toastjes. Ook leuk om cadeau te doen.
 
Openingstijden:
verkoop verse en gerookte vis: dagelijks vanaf 09.00 uur. Gerookte vis is altijd voorradig. Van de verse vis hebben we een dagverse voorraad in onze koelvitrine. Deze dagvoorraad wordt tot 16.00 uur aangevuld. Daarna geldt; op=op! Daarom kun je verse vis het beste even van tevoren bestellen via 0578-661621. Onze verse vis is ook diepgevroren verkrijgbaar. 
 
Koningsdag, beide kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten.